Dřevovláknitá izolace UNGER-DIFFUTHERM, dřevovlákno

UNGER-DIFFUTHERM

CLIMAGLASS - nový přírustek do rodiny foukaných izolací!

Dovolujeme si vám představit nový produkt v naší rodině foukaných izolací - skelné vlákno CLIMAGLASS. Izolace má unikátní tepelné a akustické vlastnosti a je vyrobena ze skelné vlny metodou rozvlákňování taveniny skla a dalších přísad. Tato izolace má vynikající protipožární vlastnosti, nízkou objemovou hmotnost a navíc snadno propouští vodní páru. Nyní je k dispozici varianta výrobku CLIMAGLASS-Y (přípona Y je podle žluté barvy - anglicky yellow). Více informací najdete v samostatném článku. Technický list výrobku je k dispozici zde - PDF, 668 KB.

 

Nabízíme měření termokamerou, BLOWER DOOR TEST

 

Společnost CIUR a.s. je vám připravena nabídnout kompletní servis pro diagnostiku stavebních konstrukcí a stanovení jejích případných nedostatků a vad. Samotné měření provádějí vyškolení technici naší společnosti vybavení špičkovými přístroji od předních světových výrobců. Podrobné informace a ceny jednotlivých měřeních naleznete v příslušných sekcích:

1. Měření termokamerou

S pomocí TERMOKAMERY a naměřených termografických snímků je možné zjistit, kudy z objektu uniká teplo (lokalizace tepelných mostů) nebo stanovit homogenitu tepelně izolační vrstvy. Měření termokamerou je také vhodné ke zjištění rizikových míst k růstu plísní a povrchové kondenzace na vnitřních povrchových konstrukcích.

2. BLOWER DOOR TEST

Měření s pomocí metody BLOWER DOOR TEST slouží k odhalení netěsností ve stavebních konstrukcích a tím také k značným úsporám energií při vytápění. Odhalení těchto nedostatků také může znamenat výrazné snížení finančních nákladů vynaložených na protiopatření. Měření vzduchotěsnosti budovy je nutné také pro zatřídění budovy do standartu pasivního domu.

UPOZORNĚNÍ: Veškerá měření provádí pouze technici CIUR a.s. z výrobního závodu v Brandýse nad Labem.

 

Chystáte se renovovat chatu nebo chalupu? A co zateplení?

Zateplení rekreačního objektu je určitě jedna ze základních věcí, kterou řeší každý chatař a chalupář. Nová izolace a hlavně zateplení jsou součástí většiny oprav a přestaveb - vždyť kvalitní izolace nejenom snižuje provozní náklady, ale hlavně umožnuje využívat chatu nebo chalupu i v chladnějším období. V létě pak může pomoci udržet uvnitř příjemný chládek.

Jedna z tuzemských bank zveřejnila výsledky svého výzkumu, že 70 procent chalupářů se letos chystá nějakým způsobem renovovat svůj rekreační dům. Nejvíce peněz plánují chalupáři na změny v interiérech, opravu nebo výměnu střechy a hned potom na zateplení a izolaci. Může to být i tím, že řada majitelů chce svůj rekreační objekt využívat v delším období, nejenom v létě. Některé chataře však k nové izolaci dovedla i letní vedra a hledají způsob, jak alespoň částečně snížit prohřátí chalupy přes horký letní den, aby se v noci dalo lépe spát.

autor: UsiReV, datum: 07.08.2015, kategorie: nezařazeno

Rozhlas - ČRo 2 - vystoupení Ing. Mojmíra Urbánka

V pátek 3. 5. 2013 od 10 hodin vystoupil v pořadu "Poradna" na rozhlasové stanici ČRo 2 výrobní náměstek společnosti CIUR a.s. pan Ing. Mojmír Urbánek. S moderátorkou si pan Urbánek povídal na téma zateplování a úspory energií. Součástí poradny bylo také zodpovězení dotazů posluchačům, kteří se do pořadu dovolali.

Záznam pořadu (mp3 - 6,5 MB) si můžete stáhnout kliknutím na tento odkaz.

Konference - Masarykova kolej ČVUT

Dne 29. 1. 2013 proběhla na Masarykově koleji ČVUT v Praze mezinárodní konference společnosti CIUR na téma "Akustika budov". Konference se účastnilo 150 osob z řad projektantů, techniků a zástupců stavebních firem z ČR, Německa a Slovenska. Všem děkujeme za účast a budeme se těšit na další spolupráci.

 

Pro zobrazení zbývající části novinky pokračujte zde…

Stánek CIUR a.s. na výstavě BAU 2013 v Mnichově

Ve dnech 14. - 19. 1. 2013 se v Mnichově (Německo) konal tradiční mezinárodní stavební veletrh BAU 2013. Naše společnost nemohla jako přední evropský výrobce celulózových produktů chybět. Několik fotografií z naší rozsáhlé expozice můžete vidět níže (klikněte na fotografii pro její zvětšení).

Všem návštěvníkům a partnerům, kteří nás v průběhu veletrhu navštívili, děkujeme.

autor: UsiReV, datum: 15.01.2013, kategorie: Oznámení a informace

VIDEO: Vaříme pasivní dům

Centrum pasivního domu a jeho partneři uvádí dokumentární film "Vaříme pasivní dům, aneb pohled do kuchyně energeticky efektivního stavitelství". Společnost CIUR a.s. byla jedním z partnerů projektu. Video v původní kvalitě si můžete stáhnout zde (soubor mp4, cca 164 mb).

Stránky: 1 2 3 »
zobrazeno 1 - 7 z 16 záznamů

Články

V tomto modulu jsou dostupné následující volby...

Kategorie

Články jsou roztříděny do kategorií...

Novinky

Veškeré dění u nás můžete sledovat zde...


Prohlášení společnosti CIUR a.s. k nouzovému stavu

16.03.2020
vyhlášeného dne 12.3.2020 v České republice Společnost CIUR a.s. prohlašuje, že v následujících dnech se pracuje v areálu společnosti b ...


Dočasné přemístění vjezdu do areálu firmy

19.08.2019
Vážení obchodní partneři, vzhledem k pokračujícím pracím na rekonstrukci ulice Pražská jsme nuceni přistoupit k dočasnému uzavření půvo ...


Pozvánka na semináře, veletrhy a výstavy v roce 2019

07.01.2019
Výstavy: FOR ARCH 17. až 21. září 2019, PVA EXPO PRAHA v Letňanech volná vstupenka na veletrh Uplynulé události: Více informací a fotky ...

Více novinek...